Spania neste lag ut?

Det var tre lag som tok full poengpott i gruppespillet. To av lagene røk ut ved neste korsvei. Søndag forsvinner kanskje også det tredje og siste laget, Spania.

Det er slett ikke usannsynlig. Mens både Kroatia og Nederland var klare favoritter i sine kamper mot henholdsvis Tyrkia og Russland, er det nok flere som tror på Italia enn Spania i den fjerde kvartfinalen.

Er det tilfeldig at lag som åpner et stort mesterskap strålende veldig ofte forsvinner ut ganske tidlig? Eller er det en indikasjon på at det er svært vanskelig, nesten umulig, å holde seg på topp gjennom seks kamper over kort tid?

Jeg vet ikke. Interessant er det, i alle fall.

Når dette er skrevet, vil jeg understreke at jeg tror Spania endelig bryter sin italienske barriere og avanserer til semifinale i kveld. Jeg er tross alt en naiv optimist.

Spania har en spissduo som fungerer utmerket sammen og som leverer mål, mens midtbanen har vært god, om ikke briljant, og dessuten har Cesc Fabregas, Santi Cazorla og Xabi Alonso i bakhånd. Italia må klare seg uten Andrea Pirlo og Gennaro Gattuso – selv om sistnevntes fravær ikke betyr all verden. Der er jeg helt enig med Luis Aragones.

I tillegg sliter Luca Toni foran mål. Det kan selvsagt forandre seg i kveld. Man scorer ikke 39 mål for Bayern München på én sesong uten å være flink til å score mål.

Mitt tips for kvelden er at David Villa og Fernando Torres scoret hvert sitt mål, at Italia kjører alt i angrep for å redusere, får ett mål og så scorer Spania på en kontring. David Villa eller Santi Cazorla setter den.

Vist 322 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

håper de klarer det i kveld ja..de var flere hakk bedre en Italia i treningskampen mot dem i mars i år. den kampen så jeg live.
men det var jo kun treningskamp da…..

Annonse

Nye bilder