Spanias viktigste spiller?

Det er et par timer siden Spania sikret sin første finale i et stort mesterskap siden 1984, da det ble tap 0-2 for Michel Platinis fabelaktige Frankrike. Denne gang skal Tyskland stå for motstanden.

Spania har ikke vunnet noe hverken før eller etter europamesterskapet i 1964. Nå er de rødgule etter min mening en klar favoritt mot Tyskland. Selv uten David Villa, som dessverre mister finalen på grunn av en strekk i låret.

Jeg har alltid holdt med Spania i internasjonale mesterskap og – som jeg har skrevet her tidligere – har jeg siden Toni Schumachers overfall på Patrick Battiston i VM i 1982 alltid holdt med Tysklands motstandere. Så det er liten tvil om hvem jeg heier på søndag kveld.

Men nå er det på tide å komme inn på tittelen min. Spania har et sterkt lag denne gang, et lag som virker med samlet og harmonisk enn noen gang og et lag med profiler som Fernando Torres, David Villa og Cesc Fabregas.

Likevel lurer jeg på om ikke Marcos Senna er den viktigste spilleren til Luis Aragones. Jeg er mektig imponert over hva denne brasilianeren har gjort i sluttspillet. Spesielt mot Italia, men også i semifinalen mot Russland, syntes jeg han var en gigant.

Vi er etter hvert blitt vant til at de store lagene har sterke ballvinnere dypt på midtbanen. Men det er ikke så mange av dem som er like gode med ballen som Senna er. Han ikke bare vinner ballen, han spiller den ofte videre til en medspiller – og i lengderetning. Han er med andre ord svært essensiell for kontringsspillet til Spania.

Jeg er en stor fan av Xabi Alonso, men han er langt mer endimensjonal i den forstand at han først og fremst er en balldistributør. Han er ganske begrenset som ballvinner. Og sjanseløs på å ta landslagsplassen fra Marcos Senna.

Det er meget forståelig at Manchester United forsøkte å kjøpe ham fra Villarreal sommeren 2006.

Og det blir enda mer forståelig når du ser dette målet på YouTube!

Tyskland skal virkelig få noe å bryne seg på søndag kveld. Ikke bare må de stoppe Cesc Fabregas (jeg tar det for gitt at han starter!) og Fernando Torres (det har ikke vært hans turnering så langt, men bare vent!) – Tyskland må også holde ballen unna Marcos Senna.

Det er enklere sagt enn gjort. Eller hva sier du, Andrej Arsjavin?

Vist 2794 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Men det målet som senna scoret,jør ikke at jeg syns han er en god spiller ,men han er sinsykt god på andre måter pasninger,sterk og som vidioen som va på youtube.men Alonso har jo scoret fra bak midten! ;P

Spania får det tøft. Ingen grunn til å feire på forhånd her, som det virker som om du faktisk gjør. Blir uansett en veldig spennende finale med mange mål, tror jeg. Tyskland har vært gode i angrep og det trengs nok mot Spanias gode forsvar.

Annonse

Nye bilder