Mitt endelige EM-lag

Mens vi venter på at Spania skal bli europamester (jepp!) benytter jeg en ledig stund til å sette opp mitt drømmelag fra dette fantastiske mesterskapet. Ettersom jeg reiser omtrent rett fra dekningen av finalen til ferie i Las Vegas via Gardermoen og New York, er dette den eneste sjansen jeg får på et døgn eller to.

Men aller først: Takk til dommerne, som virkelig har bidratt til å gjøre dette mesterskapet til det beste jeg kan huske. Meget god dømming – ikke minst av Tom Henning Øvrebø og hans team, som var litt uheldige som havnet i en så vanskelig offside-situasjon. Tror mange ville gjort som nordmennene der.

Så til drømmelaget.

Fortsatt er jeg av den oppfatning at Nederlands Edwin van der Sar har vært den beste målvakten. Og fortsatt mener jeg at tyskeren Philipp Lahm kommer foran Russlands Juri Zjirkov og nederlenderen Giovanni van Bronckhorst i venstrebackkøen. Spørsmålet er hvem som bør være høyreback. Ettersom Lahm startet mesterskapet på høyrebacken, bruker jeg ham der og setter inn Zjirkov på venstre.

Når det gjelder midtforsvaret vil jeg ikke lenger ha med Pepe. Jeg vil ha Giorgio Chiellini fra Italia sammen med Carlos Marchena, som fullstendig tok knekken på Luca Toni og Roman Pavljutsjenko i henholdsvis kvart- og semifinalen.

Midtbanen min var jeg ikke så fornøyd med sist og her må det endringer til. Andrej Arsjavin må inn, til tross for at han bare spilte tre kamper og bare spilte bra i to av dem. Wesley Sneijder fortjener fortsatt en plass. Marcos Senna er nå plutselig selvskreven.

Fernando Torres fortjener dessverre ikke en plass på laget, uansett hvor sterkt jeg ønsker det. Lukas Podolski gjør det – men som venstrekant, ikke spiss. Så jeg velger å bruke David Villa som enslig spiss.

Slik blir laget mitt (4-2-3-1):
Edwin van der Sar (Nederland)

Philipp Lahm (Tyskland)
Giorgio Chiellini (Italia)
Carlos Marchena (Spania)
Juri Zjirkov (Russland)

Marcos Senna (Spania)
Hamit Altintop (Tyrkia)

Wesley Sneijder (Nederland)
Andrej Arsjavin (Russland)
Lukas Podolski (Tyskland)

David Villa (Spania)

Hva mener du? Legg gjerne inn ditt drømmelag i kommentarfeltet!

Til slutt: Tusen takk til alle som har lest og kommentert bloggen min! Dette var muligens siste innlegg, av tidligere nevnte tidsårsak. Måtte vi få en god og underholdende EM-finale!

Vist 538 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Hei!
Jeg mener det er rart at ikke Ramos har en plass på drømmelaget. Han har vært solid i den defangsive delen, men også til tider vært som en spiss. Phillp lahm har ikke bidratt veldig mye til at Tyskland er i finalen bortsett fra at han ble matchvinner mot Tyrkia. Van der sar har vært veldig solid helt til de røk ut mot russerene. Vi må ikke glømme laget som faktisk er i finalen og er favoritter til å vinne EM. Iker casillas har vært knall bra så langt og har vært en av de store hittil. Resten av forsvare er jeg enig i. Midtbanen er også den beste i EM. Kanskje hatt med Ballack. På spissplassen er jeg helt enig at David villa fortjener en plass på drømmelaget, men pavlychenko har også vært god, men har kanskje brent litt for mange sjanser. Han kunne like godt vært EM’s toppskorer hadde han bare satt sine Hundreprosent sjanser

Chiellini har vært meget god de kampene han har spillt, og det er helt greit å nevne han i runden hvor vi diskuterer EMs beste spillere. Kjekt når jeg treffer riktig på “se opp for disse spillerne”-spådommen jeg hadde før EM startet.

Når det gjelder backen, er jeg enig med Tommy Andersen her. Phillip Lahm har vært god offensivt, men for fjollete bakover. Jeg vil mye heller foretrekke å se Sergio Ramos i en slik kåring, som har hatt et fantastisk mesterskap i mine øyne.

Villa har vært litt ujevn, men dette mesterskapet har ikke hatt noen bedre midtspisser, så den er grei. Ellers er jeg ganske enig. Podolski, Sneijder og Arsjavin; ikke så mange som krangler på den, tror jeg. Kanskje burde Silva og Ballack vært med, men jeg vet ikke hvem av de tre som skal ut i så fall.

Det var mine kommentarer til ditt 4-2-3-1-lag. Jeg setter opp mitt eget lag i en 4-3-3 for å få plass til de spillerne jeg synes har vært best. Tatt hensyn til jevn fordeling på kvart/semifinalistene blir laget mitt slik:

Van Der Sar

Sergio Ramos
Pepe
Chiellini
Zjirkov

Ballack
Senna
Sneijder

Silva
Podolski
Arsjavin

Jeg er klar over Podolski har spillt kant, men jeg ville ha inn Silva på drømmelaget. Satte ham inn på bekostning av Villa, fordi jeg synes Silva har vært viktigere for Spania enn Villa. Det kommer vi til å se i dag.

4-1-2-3

Edwin van der Sar

Bosingwa (bunnsolid defansivt og en konstant trussel framover. lekte med Lahm, som så mange andre)
Simunic (egentlig bare som en sterk toer bak Marchena, men fortjener være med på minst ett drømmelag;)
Chiellini
Zhirkov

Senna
Modric
Sneijder

Arshavin
Podolski
Villa

Annonse

Nye bilder